15 relats que retraten les relacions humanes amb el món culinari de fons.
Una extraordinària capacitat d'observació de la realitat quotidiana.
Un magnífic debut
Taula reservada és el debut d'una escriptora ben dotada per a l'observació psicològica i dels detalls, amb un estil directe i subtil. Les històries de Dolors Borau arrelen en la quotidianitat més immediata, en situacions on els personatges es debaten entre l'amor i la solitud, entre la incomunicació i el desig de ser acollits. Els uns gosen viure els bons moments; altres viuen amb amargor; uns tercers s'enfronten a la malaltia o a la mort. Tots busquen el seu lloc en el món, el seu lloc en els altres. Però, sovint, els mecanismes de la vida els resulten indesxifrables: «Mare, et deia que avui he tingut un malson perquè tot estava ple de marietes gegants tombades panxa amunt que bellugaven les cames així i així, i llavors, jo, les he destombades. I totes, d'una en una, han començat a volar.»
Amb el món culinari com un fil que va cosint els relats -«de pollastre, només en menjàvem per Nadal, si en menjàvem», «la venjança és un plat que se serveix fred»-, Taula reservada és una immersió en la realitat més viva, més humana, més imprevisible: ja se sap que «en qualsevol moment la felicitat pot trucar-te a la porta».
Dolors Borau
Nascuda a Barcelona el 1963, és professora de llenguatge musical i diplomada en Dietètica i Nutrició Humanes. Taula reservada és el seu primer llibre.