Som a la Festa Major dels Blancs i els Blaus. Som a Granollers. Ës una festa que ha anat creixent al
voltant d'una idea molt senzilla, però a l'hora complexa: la participació de la gent que la vol viure. No és una festa
en què la gent mira passivament quina és l'oferta que una comissió ha confeccionat. La gent, a Granollers, és qui la fa.
Les colles, els Blancs i els Blaus, amb dos models d'organització diferents, són els protagonistes de la moguda. En
aquest entorn, Els Fòssils Blaus, de la Colla dels Blaus, organitzen un concurs de cuina obert a tota la població amb
la idea que des dels fogons de ciutadanes i ciutadans anònims s'ompli de sabor i olor una tarda en un espai obert
d'aquesta ciutat. El Concurs té dos protagonistes: el peix blau i el bacallà. I així, des de fa onze anys. Aquest
llibre és el recull de totes les propostes que durant els primers deu anys del concurs s'han presentat, més d'un
centenar, i demostra que la cuina és patrimoni de tothom.